poze jazz cafe oana lianu

JAZZ CAFE OANA LIANU

Bihor , Oradea. Duminică 13 Februarie 2011 20:00
Traian Mosoiu nr 3

Categorii: Muzica si Concerte

EVENIMENT - JAZZ CAFE IN CLUB ESCAPE

Rafinamentul interpretativ, virtuozitatea impresionantă, dublate de o prezenţă scenică magnifică, o confirmă pe Oana Lianu ca fiind unul dintre artiştii unici ai lumii. Uşurinta cu care artista a jonglat de la folclor la muzica clasică, de la muzică contemporană la jazz - cafe şi pop, i-a adus Oanei Lianu recunoaştere atât pe plan naţional, cât şi internaţional.
Oana Lianu prezintă în acest concert una din cele mai delectante oferte, absolut inedită. Programul propus este unul ambiţios, obligând calităţi muzicale şi ritmice aparte, de „feeling”: o îmbinare de café concert, jazz, pop/rock - un nou experiment muzical al talentatei artiste, pasionată cu mult timp în urmă de aceste genuri muzicale. Cunoscută îndeosebi ca artist instrumentist, ceea ce o detaşează pe Oana Lianu, este, dincolo de unicitatea sunetului, maniera de interpretare, lucru datorat excepţionalului simţ al muzicalităţii. Solo-urile sale au personalitate, naiul relevă velocitate, improvizaţia – originalitate, de la piese de virtuozitate din repertoriul internaţional tradiţional Moscow nights, Occhi neri, Hava nagila, Espana Cani, Torna a Surriento, O sole mio, El condor pasa, Tango Jalousie la nu mai puţin celebrele My heart will go on sau Can’t falling in love. Apariţie „fină”, Oana Lianu face parte din categoria artiştilor, foarte puţini la număr, care îmbină în mod excepţional interpretarea instrumentală cu cea vocală (în perpetuă dezvoltare). O face dezinvolt, natural, expresiv, cu un surâs enigmatic – transfigurând bucuria de a face muzică. Prin gest, mimică, ea „trece” dincolo de scenă, iar publicul îi asimilează mesajul. Inflexiunile glasului Oanei Lianu creează o imagine sonoră aparte, dezvăluind personalitatea artistei – delicată, sensibilă, dar extrem de puternică. Naiul şi vocea dau senzaţia unei simbioze perfecte, alcătuind un duo formidabil... Se remarcă maniera personală a artistei de a reda mari hit-uri, prin întrepătrunderea armonioasă a genurilor muzicale, a naiului cu vocea – Autumn leaves, Ete indien, Aux champs elysees, Besame mucho, Dream a little dream of me, Summertime, Strangers in the night, Release me, Are you lonsome tonight, Feelings, Love me tender ş.a., fără reiterarea versiunilor (arhi)cunoscute, fără cel mai mic dubiu al imitaţiei. Aranjamentele orchestrale poartă amprenta de excepţie a compozitorului Gabriel Băruţa, o colaborare mai mult decât fructuoasă a celor doi artişti.
Repertoriul abordat cuprinde un univers emoţional în continuă aşteptare, univers în care publicul este invitat să pătrundă necondiţionat.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1221
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Oradea

Eveniment postat de organizator

asociatia artemotion

Adaugat in urma cu 4893 zile, 30 Ian. 2011

Adaugat de asociatiaartemotion

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Oradea
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .