poze duminica 3 februarie ora 19 buletinista in stage
poze duminica 3 februarie ora 19 buletinista in stage poze duminica 3 februarie ora 19 buletinista in stage poze duminica 3 februarie ora 19 buletinista in stage

Duminica 3 februarie ora 19 Buletinista In Stage

Bihor , Oradea. Duminică 3 Februarie 2013 19:00
Str Iosif Vulcan nr 12

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Supercomedie de club

.....Dar toate astea se leagă doar tangenţial de subiectul acestei postări. Se leagă prin numele câtorva actori ai trupei locale (româneşti) care, văzând ei cum stau lucrurile la nivel oficial, au pornit într-o aventură pe cont propriu. Şi bine au făcut! I-au zis ArtEmotion acestei aventuri şi sub stindardul ei au început o serie de spectacole “populare” în locuri mai cu vad, mai aproape de spaţiul unde-s obişnuiţi oamenii recenţi să conveargă.

Aseară ne-am urnit şi noi din calmul duminical paleuan :) . Ne-am gătit cum se cuvinte şi ne-am înfiinţat la o nouă reprezentaţie a “comediei romantice” Buletinista. (Am pus ghilimelele alea cu un scop.)

Şi bună decizie luarăm, vă spui pe şleau. Să explicitez:

Alegerea piesei (al cărui autor nici acum n-am reuşit să-l aflu) a fost deosebit de inspirată. Cu toate că din cele câteva elemente de fixare a subiectului (onomastica şi toponimele, în principal) rezultă c-ar fi vorba de-un spaţiu sovietic, undeva într-o gubernie uitată de lume, apropierea de zona noastră mioritică e-atât de evidentă, încât nu o dată m-a trecut bănuiala că piesa ar fi de fapt plăsmuirea unui român trăitor în Epoca de Aur. Pe scurt: Suntem într-un parc la ceas de seară, o domniţă cam năucă întâlneşte un bărbat cam grobian (sau el o întâlneşte pe ea), care bărbat – simplu şofer la o autobază, aflăm mai apoi – se străduieşte necontenit să-şi construiască biografii macho cu unicul scop de-a ajunge cu domniţa-n pat. Intervin răsturnări de situaţie, minciunile cad rând pe rând şi cei doi rămân într-un final despuiaţi de orice poleială, banale făpturi vulnerabile, singure, disperate, victime ale propriilor lor vieţi. – De aici şi ghilimelele mele de mai sus.

Jocul actorilor (soţii Sebastian Lupu şi Mirela Niţă Lupu) e condus cu pricepere, convingător..... Schimbările bruşte de tonalitate, balansul dintre calm şi exploziv, dintre tandreţe şi agresivitate (fizică, dar mai ales verbală) menţin atenţia permanent trează. Cei doi formează, în chip evident, o echipă bună pe scenă, se completează şi ştiu să-şi acopere reciproc minorele scăpări. Trăgând linie, după o oră şi jumătate de joc neîntrerupt, ropotul de aplauze a fost într-adevăr binemeritat.........La final, întorcându-ne acasă, mi s-a năzărit că Buletinista este, în fapt, o parabolă. Şoferul de autobuz slobod la gură, perfid şi cu o mie de feţe, care nu-şi doreşte decât să ajungă sub fustele domniţei este chintesenţa politicianului de tip băsist, în vreme ce ea, credula dar şi iscoditoarea fiinţă-n căutare de căldura sentimentelor pure, mereu surprinsă când descoperă minciuna măscăriciului, suntem noi toţi. Întrucât nu o dată ne-am trezit plângând în tomberonul de gunoi (ca personajul ei spre capătul piesei), desculţi şi trădaţi în sentimente, timp în care cei care ne-au minţit ne potopesc cu injurii, arătându-ne cu degetul şi spunându-ne: “Voi sunteţi de vină că aţi scotocit în buzunare, proştilor! Nu eraţi voi liniştiţi dacă nu băgaţi un ochi în buletinul nostru şi nu vedeaţi cine suntem cu adevărat!”

Oricum aţi alege să vedeţi piesa însă, merită să o vedeţi. ......


Buletiniştii
28 februarie 2011

Mai multe detalii: http://www.facebook.com/events/534564259910182/

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 915
Cuvinte cheie: Oradea

Eveniment postat de organizator

teatrul artemotion

Adaugat in urma cu 4083 zile, 23 Ian. 2013

Adaugat de teatrulartemotion

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 19

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .