poze zilele muzeului tarii crisurilor 2014 la oradea

Zilele Muzeului Tarii Crisurilor 2014 la Oradea

Bihor , Oradea. Miercuri 14 Mai 2014 - Marţi 20 Mai 2014

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri , Alte Evenimente

In perioada 14-20 mai, la Oradea, se desfasoara Zilele Muzeului Tarii Crisurilor.

Orădenii sunt invitaţi la expoziţii, lansări de carte sau spectacole de teatru, dar şi la Noaptea Muzeelor, eveniment care atrage anual sute de vizitatori în Palatul Baroc. 

Evenimentul se va deschide oficial în 14 mai, la ora 11.00, la secţia de artă a muzeului. Directorul Aurel Chiriac va prezenta ultimele apariţii ale editurii instituţiei, în special volumele: "Relaţiile dintre Veneţia şi Transilvania în secolele XVI-XVII, Brăila-Oradea, (Florina Ciure) 2013 şi "Studii de arheologie. In honorem Doina Ignat" (coordonator Gruia Fazecaş, Oradea, 2014). În data de 15 mai, la ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziţiei "Arta 1900 şi Oradea. Secesion-ul", la Muzeul Memorial Aurel Lazăr. Orădenii vor descoperi societatea care a trăit în "Micul Paris de pe Peţa". În 15 şi 16 mai, de la orele 18.00, publicul este invitat în noul sediu al muzeului (fosta Garnizoană) pentru "Video Art Event, Ediţia a V-a". În 16 mai, de la ora 19.00, are loc vernisajul expoziţiei "Pastila Roz", autori Marian Codrea şi Beaver, curator David Aron Indig. Expoziţia, organizată într-un spaţiu neconvenţional (mansarda unei fabrici de pungi, strada Ioan Budai Deleanu nr 1), propune o sculptură cu un mecanism robotic, ce întoarce capul după privitor. 

Noaptea muzeelor 

Sâmbătă, 17 mai, la ora 12.00, are loc vernisajul expoziţiei "Civilizaţia focului în Ţara Crişurilor". Valori patrimoniale din colecţiile muzeului ilustrând importanţa focului în viaţa omului. De la ora 19.00 la ora 1.00, începe Noaptea Muzeelor, mainfestare europeană în cadrul căreia MTC le propune orădenilor următoarele evenimente, care vor avea loc la Palatul Baroc: Expoziţiile Civilizaţia focului în Ţara Crişurilor. Valori patrimoniale din colecţiile muzeului ilustrând importanţa focului în viaţa omului şi "Lăzarea - Tabără de artă plastică „Prietenia"; Spectacol de teatru "Iubire de clovn (scenariul şi regia Daniel Vulcu), care va începe la ora 19.30. De asemenea, orădenii vor face cunoştinţă cu Balaurul Ignis (Foc), în mărime naturală (circa 3 m înălţime), care este expus de firma Theming and Animatronics Industries SA Madrid. Şi în acest an, Sala de Onoare a Palatului baroc poate fi vizitată datorită Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. În aceeaşi seară orădenii pot vizita Muzeul Memorial Aurel Lazăr sau Muzeul Memorial Ady Endre, unde actorii vor recita din opera marelui poet. 

Ziua internaţională a muzeelor 

Ziua Internaţională a muzeelor va fi marcată în data de 18 mai, printr-o Seară de gală care va avea loc la Filarmonica de Stat. Accesul se face pe bază de invitaţii, care se pot obţine de la caseria Filarmonicii. Orădenii au ocazia de a asculta un concert de muzică barocă franceză şi italiană cu titlul "Il fuoco d'amore", susţinut de baritonul Vlad Crosman (România), acompaniat de Martina Weber (Italia), viola da gamba, şi Pierre Rinderknecht (Franţa), la teorbă. În 19 mai va avea loc un concert coral susţinut de Coro la Valle (Italia) la Catedrala greco-catolică "Sfântul Nicolae". Acest cor, alături de corul Filarmonicii, va susţine un nou concert în 20 mai, la ora 18.30, cu partituri muzicale celebre şi muzică populară tradiţională din nordul Italiei. Toate evenimentele din cadrul acestei manifestări culturale ample pot fi vizionate gratuit.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/655111631234607/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3608 zile, 12 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .