poze treisprezece one man comedy show

Treisprezece ONE MAN COMEDY SHOW

Bihor , Oradea. Sâmbătă 9 Noiembrie 2013 20:00
Str. Iosif Vulcan, nr. 14(sub muzeul iosif Vulcan)

Categorii: Cluburi si Discoteci , Muzica si Concerte

SAMBATA 9 NOIEMBRIE ora 20 in Stage

Ce spune Neuronu' Singuratic despre TREISPREZECE :
A fi “A” sau a fi “B”? Asta e intrebarea…
A fost controversa starnita la masa noastra astazi, la finele piesei Treisprezece jucata unde altundeva, in Oradea, decat in Stage. De ce aceasta controversa? Pentru ca incepem deja sa ne obisnuim ca piesele Artemotion sa aiba doua (chiar trei) variante. Variante care vin sa expuna doua miraje diferite bazate pe acelasi text. Si nu e o ambitie de genul “Eu pot sa joc rolul asta mai bine ca tine”… Nu, nu! A spus-o si Sebastian Lupu. E dorinta imensa de a le oferi spectatorilor doua perspective diferite asupra aceluiasi rol, personaj, scenariu…E respectul pe care actorii ni-l ofera atunci cand urca pe scena. E dorinta de a oferi diversitate plecand de la niste factori aproape batuti in cuie.
E vorba de maiestrie spun eu. Si de curaj! Curaj nebun ca, de exemplu, la “1000 de motive sa te omor” piesa jucata de asemenea in doua variante (exceptionale ambele in opinia mea) cand Sebastian Lupu si Richard Balint au incercat si a treia varianta implicand si mai mult publicul care trebuia, la un moment dat, sa-i scoata din ritm si sa-i “forteze” sa schimbe rolurile intre ei.
Ei dar asa a fost cu “1000 de motive sa te omor”. Piesa “Treisprezece” e altceva. E un deget apasat intr-o rana deschisa. Cu umor, cu cinism, cu ironie si rautate chiar, cu scarba fata de decaderea la care se poate supune un om care are anumite aspiratii, orgolii dar si anumite pareri despre el insusi. Un OM. Un artist, mai exact un ACTOR.
Aceasta piesa a fost jucata, deasemenea, in doua variante. Prima a fost jucata de catre Mirela Lupu si am avut ocazia sa o vad chiar la premiera pe 19 octombrie. Astazi am vazut si a doua varianta jucata de Sebastian Lupu. Eu n-am sa port acea lupta pentru a decide care varianta a fost mai buna. Nuuuu! Departe de mine acest gand! Ambele variante sunt senzationale! Ambele sunt ALTCEVA una fata de cealalta.
Mirelei i se potrivea mai bine compromisul facut de actor pentru acel rol care-l scoate din mizeria in care se afla. Sebastian a scos in evidenta penibilul artistului gata sa scuipe si apoi sa linga pentru contractul acela mult asteptat.
Insa ambii actori stiu, si o fac foarte bine, sa ironizeze pana la sange lumea, deloc perfecta si deloc roza, a “actorilor” care-si capata rolurile dupa cum bate preferinta regizorului sau scenaristului. Am si eu cate o sabie de pus asupra capului unora care se vand bine pe sticla (in detrimentul altora mult mai talentati) dar nu e momentul nici locul potrivit sa scriu despre ei, desi piesa “Treisprezece” e tocmai despre ei. Despre ei, aceia care se vand bine pe sticla amagitoare a televiziunilor pentru ca mai apoi sa dispara in umbra uitarii. E despre ceilalti care nu au ocazia si nu pot sa iasa in fata, cu sau fara talent, fie ca nu pot, nu sunt lasati sau pur si simplu nu vor.
A vrea, vorba lui Sebastian Lupu, e pana la urma factorul decisiv in a-ti depasi hopurile din viata sau cariera.
Una peste alta, piesa “Treisprezece” in ambele ei variante, e un “must see” pe lista pieselor de buna calitate si, spun asta cu mandrie, se joaca in ORADEA nu altundeva. Poate ca se mai joaca si in alte localitati, de alte teatre, cu alti actori insa pentru mine conteaza ca e la noi ACASA. In Stage.
Varianta A sau B? Poate fi o controversa. Se poate sa va placa doar una dintre variante. Sau ambele. E dreptul fiecaruia sa aleaga. Pana la urma Artemotion reuseste, oferind doua perspective diferite asupra aceleiasi piese, sa-mi starneasca interesul. Nu ca pana acum n-ar fi facut-o. Cum am mai spus-o, am vazut ALTCEVA. Un ALTCEVA de foarte buna calitate.
Un ALTCEVA pe care vi-l recomand si voua celor care inca n-ati fost la “Treisprezece”. Nu conteaza cu ce varianta incepeti, sunt sigur ca va veti dori sa le vedeti pe amandoua.
Varianta B, adica cea jucata de Sebastian Lupu, o puteti vedea sau revedea sambata viitoare in 9 noiembrie in Stage, si A-ul cat de curand in viitorul apropiat.
Rezervari pe pagina evenimentului sau la tel:
0724432081 - 0744485757
PRET BILET 15 LEI

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/624117887627472/

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1106
Cuvinte cheie: Oradea

Eveniment postat de organizator

stage muzeu

Adaugat in urma cu 3835 zile, 07 Nov. 2013

Adaugat de Stage10950

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Oradea
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
sounds of oradea festival 2024

Sounds of Oradea Festival 2024

Bihor, Oradea. 14 Iun 2024 - 16 Iun 2024
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
targul de carte gaudeamus la oradea 2024

Targul de carte Gaudeamus la Oradea - 2024

Bihor, Oradea. 15 Mai 2024 - 19 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .