poze earth hour oradea 2016

Earth Hour Oradea 2016

Bihor , Oradea. Sâmbătă 19 Martie 2016 20:30 - Sâmbătă 19 Martie 2016
Primaria Oradea, Piata Unirii nr. 1

Categorii: Alte Evenimente

19 Martie „Earth Hour – Ora pamantului”, celebrata si la Oradea.

Earth Hour – Ora pamantului. Oradea este primul oras din Romania care s-a alaturat initiativei globale, inca din anul 2007. Oradenii au demonstrat in fiecare an ca cetatenii orasului sunt interesati de mediu din ce in ce mai mult si ca sunt dispusi sa se implice in activitati durabile, ca sunt dispusi sa actioneze si la nivel individual, pe retele de socializare sau in cercuri apropiate pentru a da un exemplu si altora ca schimbarea comportamentului fata de natura este posibila si la indemana oricui.

In Romania, de-a lungul celor sapte editii de pana acum, peste 40 de orase au participat in mod activ la Ora Pamantului si sute de mii de romani au stins luminile pentru o ora, in ultima sambata din martie. Cladiri simbolice, castele, monumente si institutii intrerup iluminatul in mod simbolic si gazduiesc evenimente tematice. Dintre reusitele importante ale miscarii Earth Hour in Romania: Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire civila din lume, care intr-o ora consuma cat un oras de 20.000 de locuitori, stinge luminile in fiecare an de Earth Hour si, mai mult decat atat, opreste iluminatul exterior pe parcursul noptii, in fiecare seara.

Anul acesta mesajul si indemnul pentru comunitatea Earth Hour din Romania este, in continuare, „Daruieste naturii din energia ta”.

La nivel de orase, autoritatile si asociatiile locale sunt provocate sa organizeze, pe parcursul lunii martie, actiuni de mediu care sa culmineze pe 19 martie cu o tura de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde sa se adune toti cetatenii preocupati de poluare si de aglomerarea din orase.

In Oradea, cetatenii sunt invitati sa stinga luminile in case si sa iasa la o tura cu bicicleta, o alergare scurta sau o simpla plimbare simbolica prin oras, impreuna cu prietenii, vecinii, familia, colegii. in loc sa consumam energie acasa, putem alege sa daruim propria energie, in aer liber.
Ca si in anii anteriori, Primaria Municipiului Oradea sustine si in acest an initiativa World Wide Fund for Nature (WWF), respectiv evenimentul ”Ora Pamantului”, care va fi marcat sambata, 19 martie 2016.

Astfel, sambata, 19 martie, Primaria Oradea va stinge luminile intre orele 20:30 – 21:30. Tot in acest interval se vor stinge luminile si in Parcul 1 Decembrie.

Mai multe detalii: http://www.infooradea.ro/19-martie-earth-hour-ora-pamntului-celebrata-si-la-oradea-video/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1802

Eveniment postat de organizator

infooradea

Adaugat in urma cu 2931 zile, 19 Mar. 2016

Adaugat de infoOradeaRo

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 18

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .