poze concert dansul sabiilor la casa de cultura pitesti

Concert Dansul Sabiilor la Casa de Cultura Pitesti

Arges , Pitesti. Joi 30 Octombrie 2014 19:00

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti

Filarmonica Pitesti organizeaza, joi, 30 octombrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, ultimul concert al lunii, cu pagini muzicale semnate de Haciaturian si Ceaikovski.

In program, Dansul sabiilor din baletul Gayaneh si Concert pentru vioara si orchestra (de Aram Haciaturian) si Simfonia nr. 4 a lui Ceaikovski. Dirijor, Vlad Agachi, solista, la vioara, Marta Murvai (Germania).

Cariera tinerei violoniste Marta Murvai incepe din perioada liceului, cand debuteaza, la 16 ani, cu orchestra filarmonicii din Targu Mures. A inceput studiile muzicale la Bucuresti si le-a finalizat in Statele Unite ale Americii, la Conservatory of Music at Lynn University.

Desi tanara, a concertat pe scenele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, dar si cu orchestre din Germania, Italia, Cehia, Austria, Ungaria si Statele Unite ale Americii.

A cucerit premii importante la concursurile si festivalurile de vioara din intreaga lume, sustinand ulterior recitaluri si concerte de muzica de camera cu artisti de renume. in prezent, e cetatean german, fiind solista la Academia de Muzica din Rostock.

A concertat sub bagheta unor dirijori de renume, precum Kurt Masur, Semyon Bychkov, Andris Nelsons, Michael Sanderling, Nicola Luisotti sau Paavo Järvi. Marta Murvai canta pe vioara lutierului cremonez Gabriele Jebran Yakoub.

Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzica „Sigismund Toduta” si, la Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica, sectiile dirijat si interpretare muzicala. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, in prezent urmand cursurile de doctorat.

A obtinut numeroase premii si burse in tara si in strainatate, sustinand concerte in Portugalia, Polonia, Republica Moldova, SUA si, vara aceasta, in Peru. A dirijat orchestre din: Bucuresti, Satu Mare, Targoviste, Botosani si Pitesti, unde este angajat din 2011.
Adauga concerte
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Aboneaza-te la newsletter
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult...

Termeni si conditii | Publicitate | Contact |
© copyright 2001 - 2014 BestMusic.ro
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Comenteaza pe Facebook
george

Adaugat in urma cu 3442 zile, 26 Oct. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Pitesti
simfonia lalelelor pitesti 2024

Simfonia Lalelelor Pitesti 2024

Arges, Pitesti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .