poze festivalul medieval curtea domneasca curtea de arges

Festivalul Medieval Curtea Domneasca - Curtea de Arges

Arges , Curtea de Arges. Vineri 7 Iulie 2017 10:00 - Duminică 9 Iulie 2017

Categorii: Festivaluri

Numar min/max participanti: 0/1000

Festivalul Medieval Curtea Domneasca intre 7 si 9 iulie 2017, la Curtea de Arges

Pentru al patrulea an consecutiv, la Curtea de Arges va avea loc Festivalul Medieval Curtea Domnească, la care, ca de fiecare dată veți putea asista la demonstrații de luptă, parade militare, ateliere diverse și concerte susținute de unele dintre cele mai în vogă nume ale momentului, anunta Muzeul Curtea de Arges organizatorul evenimentului. Intre 7 si 9 iulie, Orașul Regal va răsuna de cântec, joc și voie bună, dar mai ales de clinchet de săbii încrucișate!

Festivalul va incepe în data de 7 iulie, unde sunteti asteptati cu mic cu mare chiar de la primele ore ale dimineții cand vor mărșălui sub privirile argeșenilor cei de la Societas Milites Getae. Ziua va continua cu diferite demonstrații realizate de iscusiții cavaleri, până la lăsatul serii unde Grazziela Marineață, Ponticele și Trei Parale vor face să răsune acordurile lor peste tot în oraș, până târziu în noapte.

Ziua a doua a Festivalului va debuta cu obișnuita deja paradă prin oraș, la care, de data aceasta se vor alătura și Străjerii Voievodului de Câmpulung, pe care ați avut ocazia să îi vedeți în acțiune și anul trecut. Peste zi, sunteti invitati la atelierele medievale organizate de ei, unde veți putea afla o multitudine de informații despre traiul argeșenilor de altădată, chiar de la vecinii din Câmpulung. Ziua se va încheia în acordurile de chitară ale celor de la Centrul de Cultură și Arte George Topîrceanu, cu melodiile pline de esență și sentiment ale lui Tică Lumânare, dar și cu trilurile pline de savoare ale trupelor Truverii, Spitalul de Urgență și inegalabila Iris!

Ultima zi a Festivalului Medieval Curtea Domnească va debuta cu parada și demonstrațiile de luptă ale celor de la Societas Milite Getae, urmând ca pe tot parcursul zilei scena să fie luată cu asalt de jocurile și cântecele populare ale invitaților : Ansamblul Doina Bascovului, Rapsozii Bascovului, Rapsozii Argeșului, Ansamblul Argeșul, Ansamblul Doruri Muscelene, Ansamblul Doina Argeșului, Elisabeta Turcu și Petrică Mâțu Stoian.
Sursa:http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-21841790-festivalul-medieval-curtea-domneasca-intre-7-9-iulie-2017-curtea-arges.htm

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1143
visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 2460 zile, 04 Iul. 2017

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

  • Ai ceva de zis?

    .