poze festivalul fanfest la rosia montana

Festivalul FanFest la Rosia Montana

Alba , Roşia Montană. Vineri 13 August 2010 12:00 - Duminică 15 August 2010

Categorii: Festivaluri

Festivalul FanFest la Rosia Montana 13-15 august

 


"Echipa Campaniei Salvati Rosia Montana, alaturi de numeroase organizatii partenere, are deosebita placere de a anunta organizarea celei de-a V-a editii a festivalului FanFest, in perioada 13-15 august 2010."


"Rosia Montana ca o mare scena", editia din acest an, isi propune sa crească vizibilitatea campaniei "Salvati Rosia Montana", sa impulsioneze dezvoltarea economica durabila a zonei, precum si sa promoveze nominalizarea Rosiei Montane ca sit UNESCO protejat.


Festivalul FanFest a fost pentru prima oara organizat in 2004, cand mai multe ONG-uri si activisti din cadrul campaniei "Salvati Rosia Montana" au avut initiativa unui mare eveniment in aer liber prin care sa se promoveze potentialul de dezvoltare alternativa si peisajul cultural si natural al Rosiei Montane, dar si sa informeze publicul tanar din Romania privind opozitia impotriva proiectului de extragere a aurului in cariera deschisa si folosind tehnologia cianurilor. De atunci si pana in 2007, festivalul FanFest a avut loc in fiecare vara la Rosia Montana, timp in care a atras zeci de mii de participanti – tineri, studenti, lideri de opinie, activisti, artisti, parinti, copii, iubitori de munte si de natura - intr-o varietate de activitati ce au inclus concerte de muzica, piese de teatru, tururi ghidate ale Rosiei Montane, prezentari de carte, proiectii de film, standuri de prezentare si proiecte demonstrative organizate de numeroase ONG-uri de mediu din Romania si din strainatate, targuri de produse traditionale si ecologice etc. Noutatea editiei din 2010 este aceea ca evenimentul va avea loc in chiar satul Rosia Montana, spre deosebire de editiile anterioare, cand locatia a fost platoul Jig-Vaidoaia, situat deasupra satului Rosia Montana si oferind o priveliste panoramica asupra sa. In acest an, intre 13-15 august, curti, parculete, cladiri, ferme, strazi si piete ale Rosiei Montane vor alcatui o mare scena unde vor fi gazduite activitatile evenimentului.


Participantii se vor putea caza la gospodariile localnicilor – pagina web a evenimentului va cuprinde o baza de date completa a posibilitatilor de cazare – sau isi vor putea instala corturile in zone special marcate in acest sens. In cele doua nopti ale evenimentului, mai multe elemente de peisaj precum si monumente istorice vor fi iluminate pentru a le evidentia farmecul si valoarea, astfel in fiecare noapte peisajul Rosiei Montane va fi diferit. Activitatile FanFest 2010 vor tinti in principal promovarea valorii peisajului cultural al Rosiei Montane si vor imbina conferinte, dezbateri, lansari de carte, standuri si prezentari ale ONG-urilor de mediu active din Romania, povesti vechi din batrani in jurul focului, concerte in aer liber, piata de produse taranesti traditionale si ecologice, demonstratii de gatit dupa retete traditionale si standuri de degustare, ateliere interactive de arta si mestesuguri cu activitati sportive si de recreere in aer liber – cros, catarari, ciclism montan si trekking – dar si cu proiectii de filme artistice si documentare pe probleme de mediu si schimbari sociale sau dedicate copiilor.


Mesajul festivalului din acest an va fi dus pe scena de formatii ca Luna Amara, Grimus, Tapinarii, Tunderground, ZUM, The Others si Chilli Familli.


FanFest 2010 pastreaza traditia editiilor precedente de eveniment non-comercial, la care artistii nu percep un onorariu pentru prestatia artistica, organizatorii nu percep de asemenea un onorariu pentru activitatea lor de management, nu exista o taxa de intrare pentru participanti iar evenimentul beneficiaza de eforturile, talentele si dedicatia unei echipe de nu mai putin de 80 de voluntari.


Promovarea evenimentului se va face prin mijloace si canale non-comerciale, in principal folosind pagina web a evenimentului: www.fanfest.ro. Principalii beneficiari ai evenimentului vor fi locuitorii Rosiei Montane, care isi vor putea deschide casele si gospodariile pentru participanti, vinde produse locale sau ghida participantii printre numeroasele atractii turistice de la Rosia Montana. 

Mai multe detalii: http://www.fanfest.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1440
Cuvinte cheie: Roşia Montană
andrei

Adaugat in urma cu 4968 zile, 26 Iul. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

  • Ai ceva de zis?

    .