poze festivalul secerisului de la ampoita

Festivalul Secerisului de la Ampoita

Alba , Ampoita. Luni 25 Iulie 2011 - Miercuri 27 Iulie 2011
Ampoita

Categorii: Festivaluri

Obiceiurile traditionale romanesti

Festivalul Secerisului de la Ampoita in jud. Alba reinvie anual obiceiurile traditionale romanesti precum: secerişul şi împletitul cununii de spice, treieratul grâului, parada portului popular, purtatul cununii.
Pe toata perioada evenimentului se organizeaza spectacole folclorice (cantece si dansuri traditionale) concursul cu bucate de casă din făină de grâu, alături de bucate tradiţionale (plăcinte, cozonaci, prăjituri, colaci şi împletituri), concursul "sperietorilor" din paie pentru copii, alegerea alegerea prinţesei festivalului.
Impletitul cununii de spice este un prilej pentru sarbatoare. Ea se realizeaza la inceputul secerisului, din spice de grau, din sanziene si alte flori, de catre fetele tinere ajutate si de femeile cu experienta. Cununa este purtata apoi de cea mai frumoasa si mai harnica dintre femei pana la casa gazdei pentru care se face secerisul.
Toţi iubitorii artei populare sunt invitati în decorul de poveste al Ampoiţei pentru a sărbători secerişul, o tradiţie transmisa de veacuri.

Mai multe detalii: http://www.infopensiuni.ro/podisul-transilvaniei/sarbatori-traditionale/festivalul-secerisului-de-la-ampoita_254

Comenteaza pe Facebook
monica

Adaugat in urma cu 4719 zile, 27 Apr. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

  • Ai ceva de zis?

    .