poze komives andor cluj napoca komives miklos aiud oglindiri

KŐMÍVES Andor (Cluj –Napoca) & KŐMÍVES Miklós (Aiud) - Oglindiri

Alba , Aiud. Marţi 21 Mai 2013 10:00 - Marţi 28 Mai 2013
Casa Comunității Maghiare „Dr. SZÁSZ PÁL”

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Aventura plastică în care s-au angajat din 2009 KŐMÍVES Miklós tatăl (n. 1927) și fiul KŐMÍVES Andor (n. 1958) - cunoscut artist plastic și cadru didactic la UAD din Cluj-Napoca - continuă cu o nouă expoziție Oglindiri 2.

Fiecare eveniment al celor doi Kőmíves este asemeni Carții de nisip borgesiene, o poveste fără sfârșit cu multiple cărări/ întâmplări imaginare, ce se bifurcă în oglinzi paralele.

Farmecul acestei povești postmoderne vine din acceptarea celuilalt ca poveste din marea poveste comună, mereu inedită, cu poezie și ironie. Tatăl senior se prezintă cu sculpturi / obiecte de mici dimensiuni din lemn pictat, o lume naivă, ce ne poveste uneori grav, alteori cu ironie și umor despre intrebări ale esențiale ale existenței. Fiul, artist profesionist, se află într-o oglindire poetică cu lucrările tatălui său. Lumea lui picturală este racordată la un Paradis pierdut și regăsit mereu într-o arheologie a memoriei afective, în care poveștile personale se amestecă cu cele ale tatălui, sau cu ale fratelui mai mare, poetul Kőmíves Nicolae.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 695
Cuvinte cheie: Aiud
gabriela

Adaugat in urma cu 3992 zile, 20 Mai. 2013

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

  • Ai ceva de zis?

    .