Fie ca este ziua lor sau ca vine Pastele sau Craciunul, cei mici isi doresc un singur lucru: jucarii. Dar conceptul de <<jucarii>> are un cu totul alt sens in ziua de astazi. In anul 2017, copiii viseaza sa primeasca un smartphone, o tableta sau un alt gadget cu care parintii s-au familiarizat tarziu, tarziu de tot. Putini dintre cei mici stiu ce inseamna sa te joci cu jucarii simple, sa colorezi carti sau sa inventezi povesti in care papusile sa aiba rolul principal, iar imaginatia sa isi faca de cap mai departe.
Intrebarea specialistilor este una normala, iar studiile realizate de ei au dezvaluit o realitate pe care multi dintre parintii de acum nu si-o puteau imagina: <<E mai fericit copilul de acum sau copilul de dinainte?>>. Au aparut pe piata o multime de jucarii dupa caderea Comunismului. E asta un lucru bun sau din contra?
Conform unui studiu realizat in Romania in urma cu aproape un an, copiii romani au pierdut mult contactul cu lumea inconjuratoare tocmai din cauza multimii de jucarii care ii fac sa traiasca intr-o lume virtuala, acolo unde interactiunea cu alti oameni nu se mai face fata in fata, pierzandu-si astfel din abilitatile pe care le au cei mai mari, adica parintii lor.
Mai mult decat atat, cei care in anii ’90 si chiar mai devreme s-au jucat cu jucarii nu chiar sofisticate si nici multe, au declarat faptul ca nu si-ar dori sa aiba o copilarie in ziua de astazi: “Imi placea mult sa ne jucam cu indienii, era o bucurie mare cand primeam aceste jucarii, pentru ca le si colectionam”, declara Cristi Vancea intr-un reportaj realizat de Digi24, barbat trecut de 30 de ani, pentru care a avea jucarii nu insemna a avea un dulap plin cu jucarii, iar multe dintre ele erau simple.
Adauga acestora un strop de imaginatie si de socializare pentru ca distractia sa fie garantata si de lunga durata.
In timpurile moderne, indienii sunt locuitori ai Indiei pentru copii. Acesta ar fi raspunsul pe care l-ar oferi daca altii i-ar intreba ce sunt indienii. Copiii au acum alte jucarii. Se joaca pe tableta, construiesc case, nu mai bat mingea in fata blocului, ci apasa pe butoane pentru a da goluri. Astfel, abilitatile de comunicare sau de munca in echipa se pierd, au descoperit specialistii. Un lucru extrem de ingrijorator, dar care poate fi rezolvat chiar de parintii care au crescut altfel, inconjurati de mai putine jucarii, dar mai bune.
La Noriel, puteti descoperi jucarii care il vor angrena pe cel mic intr-o lume in care socializarea si comunicarea se imbina perfect. Iar cei mari pot sa regaseasca vechile jucarii, cu un mic upgrade potrivit timpului. Descopera produsele de gaming, LEGO, jucariile interactive, masinutele cu telecomanda, machetele de masini, papusile, puzzle-uri si bucura-te de jucarii. Transportul este gratuit oriunde in tara la comenzi de minimum 150 de lei.