Pianistul RICHARD CLAYDERMAN in concert la Sala Palatului

Richard Clayderman, cel mai popular pianist al lumii din ultimele decenii, va concerta la Bucuresti in primavara anului viitor pentru a-i fermeca pe toti iubitorii muzicii romantice cu charisma si caldura muzicii sale. Indelung asteptat de publicul bucurestean, concertul Richard Clayderman organizat de Phoenix Entertainment se va desfasura pe scena Salii Palatului in data de 21 martie alaturi de orchestra sa, cu care acesta daruieste reprezentatii uimitoare fanilor de pe intreg mapamondul

Informatii generale:

Philippe Pages, alias Richard Clayderman, a inceput sa cante la pian la o varsta foarte frageda, tatal sau fiind profesor de pian. La doar 12 ani este acceptat la Conservatorul de Muzica, si patru ani mai tarziu castiga primul premiu din viata sa muzicala. Spre stupoarea tuturor, tanarul Philippe se orienteaza spre muzica moderna, desi specialistii ii preziceau un viitor stralucit ca pianist clasic. La 18 ani, epoca la care visa sa ajunga o stea a rock-ului, tatal sau cade grav bolnav, si nu-si mai poate sustine financiar fiul. Pentru a-si castiga existenta, Clayderman incepe sa acompanieze diversi muzicieni. Talentul lui nu trece neobservat, si curand se bucura de o cerere foarte mare pe langa staruri franceze ca Michel Sardou, Thierry LeLuron sau Johnny Halliday.

Viata sa ia o turnura cu totul neasteptata in 1977, dupa un telefon primit de la Olivier Toussaint, cunoscut producator francez, care cauta un pianist pentru interpretarea unei balade romantice. Tanarul de 23 ani este ales dintre alti douazeci de candidati pentru a insufleti piesa scrisa de partenerul lui Toussaint, compozitorul Paul de Seneville, pentru fiica sa nou nascuta, Adeline.

“Ne-a placut din prima clipa in care l-am vazut” spune Paul de Seneville. “Maniera sa interpretativa cu totul speciala, in combinatie cu personalitatea sa rezervata si carisma pe care o degaja ne-au impresionat foarte tare. Decizia a fost luata imediat”.

Numele lui Philippe Pages este schimbat in Richard Clayderman (Clayderman vine de la numele strabunicii sale, si a fost adoptat pentru a evita ca numele sau original sa se pronunte diferit in afara Frantei, in timp ce prenumele Richard a fost sugerat de producatori).

“Cand am semnat contractul cu el”, isi aminteste Olivier Toussaint, “i-am spus ca ar fi minunat sa vindem 10 000 de single-uri, pentru ca ne aflam in plina epoca de glorie a muzicii disco si nimeni n-ar fi pariat pe succesul unei asemenea balade…”. Milioane de oameni se lasa insa sedusi de melancolia acordurilor, si “Balada pentru Adeline” se vinde in 22 de milioane de single-uri in 38 de tari. Cariera lui Richard Clayderman decoleaza spectaculos.

Este numai inceputul a ceea ce avea sa devina o poveste extraordinara. Maniera sa distincta de interpretare ii va aduce lui Richard Clayderman statutul de superstar pe intreg mapamondul. Magicianul pianului declara: “Imi place sa ascult multi alti interpreti, dar nu pot sa cant in stilul acestora. Ei au stilul lor, eu il am pe al meu”. “Noul stil romantic” pe care l-a creat, o intrepatrundere de stiluri cu accente clasice si pop, i-a adus lui Richard Clayderman titlul de Prince of Romance” (“conferit” de catre fosta Prima Doamna a Americii, Nancy Reagan, cu ocazia unui eveniment caritabil pe care-l patrona). Clayderman a demonstrat cu prisosinta ca isi merita aceasta titulatura, seducand de-a lungul anilor de cariera milioane de fani de toate varstele.

Concert Richard Clayderman la Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *